Gyalog indult haza egy magyar fiú Franciaországból

Vágólapra másolva!
Egy autóút mentén gyalogló magyar fiatalemberbe botlottak a csendőrök Franciaországban. A fiú azt állítja, hogy családja hagyta magára, ezért gyalog kelt útra hazafelé. Állításának némileg ellentmond, hogy hátizsák és okmányok is voltak nála, csak pénz nem.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este találtak rá a francia csendőrök egy 17 éves magyar fiatalra, aki egy dél-franciaországi út mentén gyalogolt. A fiatalembert hiába kérdezgették, hogy mit csinál az autóút mentén, nem beszélt franciául, ezért bekísérték az őrsre.

A csendőröknek tolmács segítségével azt mondta, hogy autóval Angliába tartottak családjával, őt viszont vasárnap este valamiért ott hagyták az A8-as autópályán - írta a Figaro Online a fiú beszámolójára hivatkozva.

A tatabányai fiatalember állítólag nem akarta részletezni, hogy hogyan szakadt el a családjától. Miután egyedül maradt az autópályán, úgy döntött, hogy gyalog indul Magyarország felé, így került arra az autóútra, ahol a csendőrök rátaláltak.

Pénz nem volt nála, de hátizsákjában tisztálkodószerek és érvényes okmányok is voltak - mondta Püspök László lyoni főkonzul az [origo]-nak. A felszerelt hátizsák nem arra utal, hogy a fiatalember csak éppen hogy kiszállt volna szülei autójából, de a főkonzul sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a fiatalember által előadottakat. Püspök László csak annyit mondott, hogy a konzulátus a "fiatalemberrel teljes egyetértésben" szervezi a mielőbbi hazajutását.

A konzulátus munkatársai próbálják elérni a fiatalember családját Magyarországon, hogy hozzátartozója várja majd a reptéren. Addig is egy francia gyerekotthonban helyezték el a fiút, aki a konzul szavai szerint nyugodtan, csendesen viselkedik.