Ibizán végzett magával és feleségével egy magyar

2007.07.27. 14:51

Két magyar turista holttestére bukkantak Ibizán. A pár feltehetően együtt határozta el, hogy végeznek magukkal, de a nő valószínűleg meggondolta magát, ezért a férfi erőszakot alkalmazott a nővel szemben. A házaspár tagjai egy levélben nevezték meg örökösüket.

Két magyar turista holttestére bukkant a spanyol rendőrség Ibiza szigetén pénteki sajtójelentések szerint. Az első boncolási eredményekből arra lehet következtetni, hogy a 46 éves férfi megkötözte, többször megütötte, megszúrta, majd megfojtotta 29 éves feleségét. A holttestet ezt követően egy fa tövébe ültette az Es Cueiram barlang közelében, egy erdős területen. Egy nappal később a férfi felakasztotta magát ugyanarra a fára.
   
Az első vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a pár valószínűleg megállapodott egy rituális öngyilkosság elkövetésében, mivel erre vonatkozó információkat találtak egy pendrive-on a pár San Antonió-beli szállodaszobájában, ahol május óta tartózkodtak. A kettős öngyilkosságra utal az a július 22-i keltezésű levél is, amelyben a házaspár egy családtagot nevez meg örököséül arra az esetre, ha történne velük valami nyaralásuk során.

Mindamellett az erőszakra utaló nyomok a nő testén arra engednek következtetni, hogy a férfinak kényszerítenie kellett társát az öngyilkosság elkövetésére. A két holttestet szerda délelőtt találta meg egy svájci turista, aki az erdőben sétált. Nem sokkal később megkezdődött az ügy kivizsgálása.

Sándor István barcelonai konzul megerősítette, hogy a spanyol rendőrség két magyar - egy férfi és egy nő - holttestét találta meg Ibizán. Hozzátette, hogy a rendőrség szerdán telefonon értesítette a külképviseletet, de részletekről még nem számoltak be.