Videót mutattak be az Afganisztánban elrabolt németről

Vágólapra másolva!
A fogságban készült videofelvételt mutatott be az al-Dzsazíra arab hírtévé kedden az Afganisztánban tálibok által elhurcolt német állampolgárról. A férfit társaival július 18-án rabolták el a tálibok, hogy kivonulásra kényszerítsék Németországot és az Egyesült Államokat.
Vágólapra másolva!

A szalagon - amelynek hangja nem volt hallható az al-Dzsazíra műsorán - a férfi sziklás háttér előtt látható egy dombvidéken, miközben az egyik túszejtő kézi páncéltörő gránátvetőt szegez rá. A túsz, a felvételen úgy tűnt, sértetlen.

Az arab tévé műsorvezetője elmondta, hogy a férfi, bizonyos Rudolf B. arra sürgette Németországot és az Egyesült Államokat, hogy vonják ki csapataikat Afganisztánból. A tudósítás szerint a német férfi egyszersmind arra kérte hazáját, mentse meg az életét, és segítsen neki hazajutni a családjához.

A tálibok július 18-án raboltak el két német állampolgárt és azok öt afgán kísérőjét Vardak tartományban. Az egyik német lőtt sebekkel borított holttestét azóta megtalálták, az egyik afgánnak pedig sikerült megszöknie a fogságból. A maradék öt túszt továbbra is fogva tartják.

Az emberrablók tíz tálib fogoly elengedését és a német csapatok Afganisztánból való kivonását követelik a túszok szabadon bocsátása fejében.