Al-Kaida kiképzést kapott az egyik ciprusi géprabló

Vágólapra másolva!
A török rendőrség szerint az al-Kaida egyik táborában kapott kiképzést az az egyiptomi férfi, aki társával együtt megpróbálta Iránba téríteni a török Atlas-Jet légitársaság gépét. A légikalózok végül megadták magukat.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat egyik táborában kapott kiképzést a török rendőrség vasárnapi közlése szerint az az egyiptomi férfi, aki egy török társával előző nap eltérített egy török utasszállító repülőgépet.

Az Anadolu Ajansi török hírügynökség jelentése szerint a géprabló - aki azt követelte a pilótáktól, hogy Iránban tegyék le az Atlas-Jet török légitársaság Észak-ciprusi Török Köztársaságból Isztambulba tartó gépét - Afganisztánba akart eljutni, hogy ott csatlakozzon az al-Kaidához.

A gépen összesen 136 utas és 6 főnyi személyzet tartózkodott. A pilóta arra hivatkozva, hogy üzemanyagot kell felvennie, egy török tengerparti városban, Antalyában szállt le az Atlas Jet török légitársaság gépével. Nem sokkal a landolás után az utasoknak sikerült kinyitni az egyik vészkijáratot és a kifutópályán futva menekültek a gépről. A gépeltérítők végül elengedték az összes túszukat és megadták magukat.