Vágólapra másolva!
Némi időt nyert az orosz milliárdos, Borisz Berezovszkij ügyvédje, akinek kérésére elnapolták az ügyfele ellen folyó egyik per tárgyalását. Öt büntetőeljárás zajlik egyidejűleg szülőhazájában az Angliában menedékjogot nyert orosz ellen.
Vágólapra másolva!

Szeptember 5-re napolta el az illetékes moszkvai bíróság a Nagy-Britanniában élő orosz milliárdos, Borisz Berezovszkij újabb perének tárgyalását a kirendelt ügyvéd kérésére. A jogásznak ugyanis több időre van szüksége a 123 kötetnyi perirat tanulmányozásához.

A milliárdos védelmét egy kevéssé ismert kirendelt ügyvéd, Alekszandr Dudkin vette át nemrég, miután Berezovszkij utasítására védői nem jelentek meg a tárgyaláson. Az orosz férfit azzal vádolják, hogy 214 millió dollárt sikkasztott el az Aeroflot légitársaságtól 1996- 1997-ben, és ebből 16 millió dollárt pénzmosással legalizált. Berezovszkij állítja, semmi köze a pénz eltűnéséhez, nem dolgozott az Aeroflotnál, és soha nem birtokolta a társaság egyetlen részvényét sem.

Az ügyészség szerint elegendő idő állt rendelkezésre a periratok áttekintésére, de az új ügyvéd, Dudkin kedden kijelentette, csupán 89 kötetet tudott áttanulmányozni a 123-ból. A vád képviselői ellenezték, de a bíró engedélyezte az elnapolást.

A 2000-ben Nagy-Britanniába költözött, és ott menedékjogot nyert Berezovszkij ellen összesen öt ügyben folyik büntetőjogi eljárás Oroszországban, ebből kettő "erőszakos hatalomátvételt célzó cselekményekkel" összefüggésben. Azzal is vádolják, hogy törvénytelenül szerzett házat és földet a Moszkva környéki Zsukovkában, valamint elsikkasztotta az AvtoVAZ autógyár pénzét. Oroszország folyamatosan kéri Berezovszkij kiadatását, de Nagy-Britannia ezt újra és újra elutasítja.