Lezuhant egy repülőgép Kongóban

Vágólapra másolva!
Lezuhant és kigyulladt egy Antonov típusú repülőgép a Kongói Demokratikus Köztársaságban vasárnap. A katasztrófát csak ketten élték túl. A pilóta holttestét még nem találták meg.
Vágólapra másolva!

Tíz kongói tas és háromfős orosz személyzet tartózkodott az Antonov típusú repülő fedélzetén, amikor a Katanga tartománybeli Kongolo városból Gomába indult gép lezuhant, majd kigyulladt. A pilóta hiába próbált visszafordulni a felszállás után azonnal, amikor hajtóműproblémát észlelt, a leszállópályáig már nem jutott el. A 9 tonna ónércet és más ásványi anyagokat is szállító repülő három kilométerrel a pálya kezdete előtt zuhant le.

A tragédiát ketten élték túl: egy fiatalember és egy pár hónapos kisfiú. A mentőalakulatok több holttestet is kihoztak a repülő roncsai közül, illetve azok közvetlen környékéről, de a pilóta és egy nő földi maradványait még mindig keresik - közölték a helyi hatóságok.

Afrikában nagyon veszélyes a légi közlekedés, mert a légtér jelentős részét nem fedik le radarok, ráadásul az afrikai légitársaságok elöregedett repülőinek nem megfelelő a karbantartása. A tavaly bekövetkezett légi katasztrófák 18,5 százaléka történt Afrikában, noha a világ összes járatindításából a kontinens részesedése mindössze 3 százalékos.