Súlyosbodott Pavarotti egészségi állapota

Vágólapra másolva!
Luciano Pavarotti olasz operaénekes egészsége nagyot romlott, s a világsztár "igen súlyos állapotban" van. Nincs eszméleténél, és leállt a veseműködése - közölte az olasz sajtó szerdán este, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Pavarotti magas láz miatt augusztusban kórházba került, s kétheti kivizsgálás és kezelés után 25-én távozott onnan. Jelenleg modenai otthonában foglalkoznak vele a szakorvosok. A 71 éves művésznek hasnyálmirigyrákja van. 2006 júliusában New Yorkban műtétet végeztek rajta, s azóta nem lépett fel a közönség előtt.

Az olasz kormány kedden jelentette be, hogy egy új kitüntetést ítélt oda Pavarottinak az olasz kultúra előmozdításáért otthon és külföldön. Ő lesz az újonnan alapított díj első kitüntetettje. Az átadási ceremónia időpontját még nem jelölték ki. Az énekes az ANSA hírügynökség szerint kijelentette, hogy a hír "örömmel és büszkeséggel tölti el".

A milánói Scala operaház, ahol Pavarotti mintegy negyven éve először lépett fel, bejelentette, hogy a modenai színházzal közösen énekversenyt szervez, amelyet a mesternek szentelnek.