Bin Laden videón szól az amerikaiakhoz

Vágólapra másolva!
Hamarosan újabb videofelvételen jelentkezik Oszama bin Laden; az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat vezetője beszédet intéz az amerikai néphez a 2001. szeptember 11-i terrortámadások hatodik évfordulója alkalmából - jelentette be csütörtökön a terrorszervezet médiarészlege.
Vágólapra másolva!

Az asz-Szahab internetes oldalán bemutatott egy állóképet a videofelvételből, amelyen bin Laden felemelt mutatóujjal látható szónoklás közben.

Bár a szaúdi terroristavezér szakálla teljesen fekete - a róla készült korábbi felvételeken még erősen őszülő szakállal volt látható -, állítólag láthatólag idősebbnek tűnik, mint a legutóbbi képeken.

Az asz-Szahab várhatólag három napon belül hozzáférhetővé teszi az újként beharangozott videofelvételt.

Az utolsó bin Laden-video 2004. október végén, az amerikai elnökválasztás elé időzítve jelent meg. A terroristavezér azóta csak hangfelvételeken üzent híveinek.

A felbukkanása közötti hosszú időközökben jobbkeze, az egyiptomi Ajman az-Zavahri rendszeresen jelentkezett video- és hangfelvételeken.

Oszama bin Laden és Zavahri feltételezések szerint Afganisztán és Pakisztán határvidékén bujkál a hegyekben. Amerikai vezérlettel 2001 ősze óta kutatnak utánuk, azóta, hogy megbuktatták a bin Ladennek menedéket nyújtó afganisztáni tálib rendszert.