Temetése előtt tömegek kísérték utolsó útjára a csütörtökön elhunyt Luciano Pavarottit Modena utcáin. A gyászszertartáson számos híresség megjelent. A tenor szülővárosában háromnapos gyászt hirdettek.

Tapssal kísérték utolsó útjára Luciano Pavarotti olasz tenort a modenai utcákon a szombati, az énekes szülővárosának katedrálisában megtartott gyászszertartás után. A 71 éves művész koporsóját Modena főterétől a Corso Canalchiarón egészen a Piazza San Francescóig vitték a gyászolók kíséretében, a helyiek sűrű sorfala között. Utolsó modenai útja után Pavarottit a családi kriptában temetik el a Montale Rangone temetőben, Modena közelében szűk körben.

A levegőben eközben az olasz légierő műrepülői (Frecce Tricolori) mutattak be gyakorlatokat, az itáliai trikolórt festve az égre a gyászmisét követően.

Csaknem ötvenezer modenai kísérte figyelemmel a város szülöttjének szombati gyászszertartását hatalmas kivetítőkön keresztül, míg a modenai katedrálisból - ahova csak valamivel több mint 700 meghívott juthatott be - több tv-csatorna is egyenes közvetítést adott. Modenában háromnapos gyászt hirdettek a csütörtök hajnalban elhunyt   Pavarotti emlékére, s ravatalát - csütörtök estétől szombat délig - csaknem százezren keresték fel, hogy leróják tiszteletüket.

A Benito Cocchi modenai érsek által tartott gyászszertartáson ott volt többek között Romano Prodi olasz kormányfő - aki búcsúbeszédében egész Itália nevében adózott Pavarotti géniuszának, az egész ország büszkeségének -, Francesco Rutelli kultuszminiszter, Ján Figel, az Európai Bizottság oktatási és kulturális biztosa, Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, Bono, az U2 együttes szólistája, akárcsak Zucchero, Tony Renis, Caterina Caselli, Jovanotti, Franco Zeffirelli, Gianni Morandi, Carla Fracci, Milly Carlucci.