Zarándokok zuhantak szakadékba Indiában

Vágólapra másolva!
24 méter mély szakadékba zuhant egy zarándokokat szállító teherautó Indiában. A balesetben legalább 85 ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Szakadékban zuhant hindu zarándokokat szállító teherautó India északnyugati részén, a rendőrség szerint legalább 85 ember életét vesztette és 46-an megsebesültek a balesetben. Radzsiv Duszot rendőrségi illetékes szerint a baleset péntek éjjel történt, a teherautó sofőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, amikor éles kanyart vett a hegyvidéki Rádzsasztán államban található Nagbavdzsi falunál. A hindu zarándokokat szállító teherautó áttörte a védőkorlátot, és 24 méter mély szakadékba zuhant.

A mentők darukkal, mesterséges megvilágítás mellett kutattak az éjszaka folyamán az áldozatok után, eddig 85 holttestet találtak, 46 sebesültet pedig kórházba szállítottak.

A rendőrségi tisztségviselő szerint a szerencsétlenül járt teherautó eredetileg hatalmas konténereket szállított, ezúttal azonban 145 utas tartózkodott rajta. A teherautó sofőrje ajánlotta fel, hogy három környékbeli falu zarándokait ingyen elviszi Ramdev templomába, amely mind a hinduk, mind pedig a muzulmánok körében becsben tartott szentély: évente közel negyedmillió zarándok keresi fel szeptemberben a tíznapos zarándoklat ideje alatt.

A túlzsúfolt járművek és a vakmerő gépkocsivezetők sok közúti balesetet okoznak Indiában, ahol általában elöregedett járművekkel és rossz állapotban lévő utakon közlekednek.