Októberben tér vissza Bhutto Pakisztánba

Vágólapra másolva!
Október 18-án tér vissza Pakisztánba Benazir Bhutto volt miniszterelnök, hogy részt vehessen a 2007 végén vagy 2008 elején tartandó parlamenti választásokon.
Vágólapra másolva!

Visszatér hazájába Benazir Bhutto. A volt miniszterelnök Karacsiba érkezik több mint nyolcéves önkéntes száműzetés után - mondta Mahdúm Amín, a Pakisztáni Néppárt alelnöke iszlámábádi sajtóértekezletén. "Pakisztán népének tényleges demokrácia jut majd osztályrészül Bhutto hazatérése után" - jelentette ki a párt támogatóinak üdvrivalgásától kísérve.

A volt miniszterelnök Londonból jön a déli Karacsiba, amely az ország legnagyobb városa és gazdasági központja, egyben Szindh tartománynak - a politikusnő szülőföldjének - közigazgatási székhelye. Bhutto 1999-ben az ellene indult korrupciós eljárások miatt menekült külföldre, azóta pártját a brit fővárosból és Dubajból irányította.

Elemzők szerint a függőben lévő eljárások miatt akár őrizetbe is vehetik, de ennek esélyét csökkenti, hogy Pervez Musarraf elnökkel tárgyalásokat folytat a hatalom megosztásáról a választások utáni időszakra vonatkozóan.