Őrizetbe vették Radovan Karadzic fiát

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette pénteken a szerb rendőrség Belgrádban Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető fiát, hogy kikérdezzék szökésben lévő apjával kapcsolatban - jelentette Belgrádból a Reuters.
Vágólapra másolva!

Sonja Karadzic, a hágai Nemzetközi Törvényszék által körözött háborús bűnös lánya a boszniai Paléban az AFP hírügynökségnek elmondta, fivére, Aleksandar azért tartózkodott a szerb fővárosban, mert ötéves fián műtétet hajtottak végre egy belgrádi kórházban. Az őrizetbe vétel hírét a családdal ügyvédjük közölte.

A szerb belügyminisztérium nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt. Ugyanakkor egy belgrádi illetékes pénteken utalt arra, hogy a hatóságok taktikát változtatnak a Karadzic-családra gyakorlandó nyomás erősítése érdekében.

Szerbia együttműködése a Nemzetközi Törvényszékkel a délszláv háborúk szökésben lévő főbűnöseinek az elfogásában és kiadásában a feltétele annak, hogy Belgrád aláírhassa az Európai Unióval a stabilizációs és társulási megállapodást. Ez lenne az első lépés Szerbia uniós csatlakozási tárgyalásainak a megkezdése felé vezető úton.