Sziámi ikreket választottak szét Pozsonyban

Vágólapra másolva!
Sikeresen kettéválasztottak egy sziámi ikerpárt szombatra virradóra az egyik pozsonyi kórházban. Az öthónapos fiúgyermekek a hasuknál és a mellkasuknál voltak összenőve, és műtét nélkül nem volt esélyük az életben maradásra.
Vágólapra másolva!

Hosszas előkészítés, többszöri halasztás után egy 46 fős orvoscsoport sikeresen kettéválasztott egy sziámi ikerpárt a pozsonyi kórházban. A fizikailag és szellemileg egyaránt megerőltető, rendkívüli bonyolult műtétet pénteken kora délután kezdték el, és szombat hajnalban fejezték be. A gyermekklinika főorvosa, a sebészi beavatkozást levezénylő Vladimír Cingel később bejelentette, hogy a kettéválasztás és a belső szervek, különösképpen a máj kockázatos elkülönítése "a legderűlátóbb orvosi forgatókönyv szerint sikerült."

Az öthónapos fiúgyermekek, Müller Miskon és Marek a hasuknál és a mellkasuknál voltak összenőve. Szívük azonban szerencsére nem ért össze, ez pedig jelentősen növelte a műtét sikerét. A beavatkozás nélkül a gyerekeknek nem lett volna esélyük az életben maradásra, de még így is több kiegészítő műtét vár rájuk, így nem tudni, hány hónapig maradnak még a kórházban.