Imádják a turisták a szexbotrányos vécét

Vágólapra másolva!
Turistalátványosság lett az a vécé, ahol egy amerikai szenátor állítólag szexuális ajánlatokat tett férfiaknak. A politikus vissza akarja vonni korábban tett beismerő vallomását, a turisták azonban már így is tömegesen keresik fel és fotózzák le a mellékhelyiséget.
Vágólapra másolva!

Larry Craig amerikai szenátort júniusban tartóztatta le a rendőrség, és azzal gyanúsítja, hogy szexuális ajánlatokat tett férfiaknak egy minneapolisi repülőtér vécéjében. A politikust egy beépített rendőr buktatta le, aki azért tartózkodott a mellékhelyiségben, mert többen is panaszkodtak arra, zaklatták őket vécézés közben.

Craig augusztusban bűnösnek vallotta magát szeméremsértésben, most azonban már azt mondja, hogy ez tévedés volt, és szeretné visszavonni vallomását. Az ügy kimenetelétől függ az is, hogy tartja-e magát korábbi ígéretéhez, miszerint szeptember végén lemond szenátori mandátumáról.

Az eset azért is nagy figyelmet váltott ki, mert a republikánus Craig családos ember, öt gyermek apja és ismert volt arról, ellenzi a melegek egyenjogúságát.

Az eljárás tehát még folyik, az ominózus vécé azonban már kedvelt turista-látványossággá vált. Karen Evans, a reptér sajtórenrefense az AP hírügynökségnek elmondta, hogy az utasok felkeresik a mellékhelyiséget, és fotókat készítenek róla.

Az egyik utas, Sally Westby a férjével utazott Guatemalába, amikor felkereste a vécét. "Egyszerűen meg kellett néznünk" - mondta az asszony, hozzátéve, férje nem először kereste fel az elhíresült helyiséget, már egy héttel korábban is járt ott.