Izrael beismerte: a levegőből tüzelt Szíriára

Vágólapra másolva!
Benjamin Netanjahu volt izraeli kormányfő szerdán megerősítette, hogy Izrael két hete légitámadást hajtott végre egy Szíria északi részében lévő célpont ellen. Azt még mindig nem tudni pontosan, hogy a repülők mit vettek tűz alá.
Vágólapra másolva!

Az izraeli vezetők hosszú hallgatását megtörve a jobboldali ellenzék vezére, Benjamin Netanjahu bejelentette: két héttel ezelőtt valóban légitámadást hajtottak végre Szíria ellen. A volt izraeli kormányfő a televízióban egyben támogatásáról biztosította Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnököt a légitámadás kapcsán.

Külföldi jelentések szerint szeptember 6-án izraeli repülőgépek légitámadást hajtottak végre egy észak-szíriai célpont ellen. A jelentések szerint a támadás célpontja egy, a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánt fegyverszállítmány, vagy pedig egy észak-koreai segítséggel épülő nukleáris létesítmény lehetett.

Szíria azt állította, hogy a légvédelme szeptember 6-án légterét megsértő izraeli gépekre lőtt. Damaszkusz múlt kedden panaszt nyújtott be az ENSZ-ben azzal, hogy a behatoló izraeli harci repülőgépek tűz alá vették területét. Izrael mindeddig nem adott magyarázatot az incidensre - amelyről már számos találgatás látott napvilágot -, sőt tagadta annak megtörténtét is.