Benjamin Netanjahu volt izraeli kormányfő szerdán megerősítette, hogy Izrael két hete légitámadást hajtott végre egy Szíria északi részében lévő célpont ellen. Azt még mindig nem tudni pontosan, hogy a repülők mit vettek tűz alá.

Az izraeli vezetők hosszú hallgatását megtörve a jobboldali ellenzék vezére, Benjamin Netanjahu bejelentette: két héttel ezelőtt valóban légitámadást hajtottak végre Szíria ellen. A volt izraeli kormányfő a televízióban egyben támogatásáról biztosította Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnököt a légitámadás kapcsán.

Külföldi jelentések szerint szeptember 6-án izraeli repülőgépek légitámadást hajtottak végre egy észak-szíriai célpont ellen. A jelentések szerint a támadás célpontja egy, a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánt fegyverszállítmány, vagy pedig egy észak-koreai segítséggel épülő nukleáris létesítmény lehetett.

Szíria azt állította, hogy a légvédelme szeptember 6-án légterét megsértő izraeli gépekre lőtt. Damaszkusz múlt kedden panaszt nyújtott be az ENSZ-ben azzal, hogy a behatoló izraeli harci repülőgépek tűz alá vették területét. Izrael mindeddig nem adott magyarázatot az incidensre - amelyről már számos találgatás látott napvilágot -, sőt tagadta annak megtörténtét is.