Furcsaságokra emlékszik az eltűnt angol kislány apja

2007.09.22. 13:58

A Portugáliában eltűnt angol kislány édesapja azt állítja, utólag figyelt fel olyan jelekre, amelyek arra utalnak, hogy a gyerekrabló járt lánya szobájában - számoltak be családi ismerősökre hivatkozva brit lapok. Állítólag a portugál rendőrség szerint kezd zsákutcába jutni a szülők elleni vizsgálat. A házaspár állítja, hogy nincs közük a kislány eltűnéséhez.

A brit sajtóban megjelent legújabb értesülések szerint egyszerre tartózkodott a szállodai szobában a tavasszal Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann édesapja és a gyermek elrablója. Kate és Gerry McCann, az Angliában élő skót orvos házaspár négyéves kislánya május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta üdülőközpontjának egyik szállodájából, miközben a szülők az épülettől néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség két hete drámai fordulattal a házaspárt minősítette hivatalosan gyanúsítottá. Most azonban ismét a gyermekrablási elmélet került előtérbe. Szombaton több brit lapban megjelent, "a család közeli ismerőseire" hivatkozó értesülések szerint ugyanis Gerry McCann meggyőződéssel vallja: amikor a kérdéses estén ellenőrizte a kisszobában alvó gyerekeket - Madeleine-t és két kisebb testvérét -, a kislányt később elhurcoló ismeretlen is már valahol a szállodai szobában rejtőzött.

Az édesapának - a szavait idéző családi barátok szerint - elsősorban az vált gyanússá, hogy amikor este 9 óra után bement a szállodai szobába, a gyerekek hálószobájának ajtaja nyitva volt, jóllehet ő határozottan emlékszik arra, hogy az előző ellenőrzés során az ajtót becsukta.Gerry McCann akkor ennek még nem tulajdonított jelentőséget - úgy gondolta, hogy a kislány esetleg nem sokkal korábban kiment a fürdőszobába -, de a történtek ismeretében azóta arra a következtetésre jutott, hogy megzavarhatta a gyerekrablót, aki jöttére egy másik szobába menekült be.

Az elméletet alátámasztani látszik egy szintén ott üdülő családi ismerős tanúvallomása. Az illető elmondta a rendőrségnek, hogy aznap este negyed 10 tájban egy férfit látott elsietni a szállodától, kezében egy rózsaszín pizsamát viselő gyermekkel. Jóllehet akkor eszébe sem jutott, hogy gyermekrablás szemtanúja, most már biztos benne, hogy Madeleine-t és elrablóját látta.

A szombati Daily Mirror úgy véli: a kislányt "megrendelésre" rabolták el, miután előzőleg több napig figyelték. A gyereket valószínűleg egy ablakon át vitték el - írja a lap, amely szerint erre utal, hogy amikor fél 10 felé az édesanya, Kate McCann ment be ellenőrizni a testvéreket, az ablakot nyitva találta, és Madeleine már nem volt sehol. A brit lapok által idézett portugál rendőrségi források már korábban is arra utaltak, hogy kezd zsákutcába jutni a házaspár elleni vizsgálat. Az illetékes ügyész a minap közölte is, hogy egyelőre nem tervezi a gyanúsítás előtt többször és igen hosszasan kihallgatott szülők újbóli beidézését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK