Pisztollyal fenyegették meg Le Pen lányát

Vágólapra másolva!
Előbb sértegették, majd pisztollyal megfenyegették a francia radikális Nemzeti Front alelnökét szombaton. Marie Le Pennek, a radikális pártelnök Jean-Marie Le Pen lányának nem esett baja, mert testőre azonnal elmenekítette a helyszínről. Az egyik fenyegetőzőt a rendőrség azóta szemtanúk segítségével azonosította.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség vasárnap azonosította azt a személyt, aki előző nap pisztollyal fenyegette meg Marine Le Pent, a radikális Nemzeti Front (FN) alelnökét, Jean-Marie Le Pen pártelnök lányát. A támadás az észak-franciaországi Hénin-Beaumont egyik kávéháza előtt történt, ahol Le Pen az FN helyi képviselőivel folytatott megbeszélést.

Szemtanúk szerint a kávézóból kilépő alelnök asszonyt két személy sértegetni kezdte, majd az egyik egy pisztolyt húzott elő, mire Marine Le Pent testőre azonnal elvitte a helyszínről. A helyi alprefektúra tájékoztatása szerint mindkét támadót keresi még a rendőrség, de a szemtanúk vallomásai alapján a pisztollyal fenyegetőző személyt sikerült azonosítani. Elmondásuk szerint mindkét személyt erőszakos cselekményeikről ismerik a városban.

A szemtanúk véleménye megoszlik arról, hogy a fenyegetőző személy használta-e fegyverét. Marine Le Pen a francia sajtónak azt állította: "Én nem tudom, hogy lőtt-e, csak azt hallottam: Vigyázz, fegyver van nála. Mindez a hátam mögött történt, a testőröm azonnal elmenekített".

Marine Le Pent már korábban is érte hasonló jellegű incidens: június 17-én, a parlamenti választások második fordulójának éjszakáján fiatalok dobálták meg irodáját. Közülük egynek kárt okozó, csoportosan elkövetett erőszakért kell felelnie a béthune-i büntető bíróságon.