Katonákat szállító busz robbant fel Kabulban

Vágólapra másolva!
Pokolgépes merénylet következtében legalább 31 afgán katona és civil vesztette életét, mintegy 29-en pedig megsebesültek. Ebben az évben már több mint háromezren haltak meg az összecsapásokban.
Vágólapra másolva!

Egy hatalmas robbanás és a mentők szirénái ébresztették fel Kabult helyi idő szerint szombat reggel fél hétkor - jelentette a BBC helyi tudósítója. Valószínűleg egy öngyilkos merénylő szállt fel egy katonákkal tömött autóbuszra, és felrobbantotta magát.

Gen Alishah Paktiawal, kabuli rendőrfőnök szerint azonban nem egyértelmű, hogy öngyilkos merénylő robbantott-e, vagy akna robbant a jármű alatt. A detonáció következtében az autóbusz két darabra esett és teljesen megsemmisült, legalább 31-en meghaltak, 29-en megsebesültek.

Szemtanúk szerint a robbanás közvetlenül azután következett be, hogy a katonák csoportja felszállt az autóbuszra. Egy rendőr elmondta, hogy utcai járókelők is vannak a halottak és a sérültek között. A környező épületek ablakai és a boltok kirakatai szilánkokra törtek.

Afganisztánban ebben az évben már több mint háromezer ember vált a tálibok és a nemzetközi erők közt folyó összecsapások áldozatává. Az országban tavaly óta rendszeressé váltak az öngyilkos merényletek és pokolgépes támadások is. Egy rendőröket szállító autóbusz elleni öngyilkos merénylet idén júniusban 24 ember életét oltotta ki. Legutóbb szeptember 21-én egy francia katona halt meg.