Vágólapra másolva!
Hatalmas pusztítást végzett Vietnam középső területein a Lekima tájfun, amely óránként több mint 300 kilométeres széllel csapott le. A vihar több tízezer hektáron pusztította el a termést, hetvenhétezer házat rongált meg, és megölt legkevesebb tíz embert.
Vágólapra másolva!

Tíz halálos áldozata van a Vietnam középső részét érő tájfunnak, illetve azt követő árvíznek, hat személy eltűnt - közölték pénteken helyi tisztviselők. Több mint 80 ezer embert menekítettek el a Lekima forgószél elől, amely szerdán csapott le a területre. Hetvenhétezer épület rongálódott meg, halászhajók süllyedtek el, és távvezetékek mentek tönkre.

Nghe An tartományban a tájfunt követő árvíz és a földcsuszamlások következtében megszakadt a kapcsolat a hegyvidéki Que Phong körzettel, ahol egy tizenéves fiatalt, és két másik személyt elsodort az ár. A gyerek holttestét később megtalálták, a felnőtteket eltűntként tartják nyilván.

Thank Hoa tartományban ezeregyszáz rendőr és katona segített több mint húszezer embert kimenekíteni otthonából, mert félő, hogy az ár átszakítja a közeli völgyzáró gátat. A több mint 300 kilométeres szélebességgel pusztító Lekima tájfun eddig 36 ezer hektárnyi területen semmisítette meg a rízs- és gabonatermést, valamint az öntözőműveket, táv- és elektromos vezetékeket. A kár értéke eléri a 41 millió amerikai dollárt.