Az Egyesült Államok vezette nemzetközi erők egy amerikai katonája és négy afgán civil vesztette életét abban az öngyilkos autós merényletben, amelyet egy amerikai konvoj ellen követtek el szombaton az afgán főváros, Kabul repülőterére vezető úton - közölték a szövetséges erők, illetve az afgán kormány illetékesei.

Nyolc napon belül ez volt a harmadik öngyilkos merénylet Kabulban. Az afgán belügyminisztérium szóvivője, Zamarai Basari közlése szerint a támadás következtében "négy civil vesztette életét, öt pedig megsebesült az arra járók közül". A külföldi áldozatokról az afgán szóvivő nem nyilatkozott.

Szemtanúk szerint a robbanás kárt tett két amerikai és két civil járműben és több tucat út menti üzletben, az egyik amerikai gépkocsi felborult és kiégett.

Az öngyilkos támadás az afgán hadsereg és rendőrség kiképzésével foglalkozó amerikai katonákat érte, akik egy másik amerikai szóvivő szerint két fekete Chevrolet terepjáróban utaztak. A merénylet után nem sokkal amerikai és brit erősítés érkezett, hogy biztosítsák a környéket és elszállítsák a sebesülteket.