Üzérkedéssel vádolnak egy volt román minisztert

Vágólapra másolva!
Nagyobb összeget fogadott el egy üzletembertől, amiért cserébe kedvező elbírálásban kellett részesítenie őt egy közbeszerzési eljárásban - ezzel vádolják Románia volt mezőgazdasági miniszterét. Muresant kihallgatták és rendőri felügyelet alá helyezték.
Vágólapra másolva!
Magyar exminiszter felett dúl a román belviszályhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20070920-lejaratas-nagy-zsolt-egykori-rmdszminiszter-korrupcios-ugye-marko-szerint.html

Befolyással való üzérkedés vádjával 24 órára rendőri felügyelet alá került szombaton Ioan Muresan volt román mezőgazdasági miniszter - közölte a korrupcióellenes ügyészség. Muresan 1996 és 2000 között a jobbközép kormány minisztere volt.

A minisztert azzal vádolják, hogy 15 500 eurót fogadott el egy üzletembertől, amiért cserébe kedvező elbírálásban kellett részesítenie egy közbeszerzési eljárásban. Muresant azt követően hallgatták ki, hogy házkutatást tartottak nagybányai (Baia Mare) otthonában, ahol két számítógépet lefoglaltak. A volt minisztert korábban egyebek között sikkasztásért, hivatalos adatokkal való visszaélésért már elítélték.