Börtön járhat Angliában a melegek fenyegetéséért

Vágólapra másolva!
Több év börtönnel járó bűncselekménnyé nyilvánítaná a brit kormány azt, ha valakit szexuális irányultsága miatt fenyegetnek meg. A keresztény szervezetek amiatt aggodnak, hogy azok is börtönbe kerülhetnek, akik vallási meggyőződésük miatt ellenzik a homoszexuális kapcsolatokat.
Vágólapra másolva!

Hosszú börtönnel sújtható bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány a szexuális indíttatású gyűlöletkeltést. Jack Straw igazságügy-miniszter a londoni alsóházban közölte: a tervezet elfogadása után hétévi szabadságvesztést kockáztatnak azok, akik bárkit szexuális irányultsága miatt szóban vagy írásban megfenyegetnek, illetve ellene szóban, hang- vagy képfelvételek közzétételével nyilvánosan gyűlöletet szítanak.

Straw szerint a tervezet azt jelzi, hogy a brit társadalom az elmúlt évtizedben mekkora haladást ért el, és ma már elborzasztja a szexuális irányultság miatt történő gyűlöletkeltés. A keddi The Times szerint viszont a keresztény szervezetek és jogi szakértők aggodnak amiatt, hogy a törvény szerint börtönbe kerülhetnek azok, akik vallási meggyőződésük miatt ellenzik az azonos neműek szexuális kapcsolatát. A melegek jogaiért küzdő szervezetek vezetői szerint ez utóbbi miatt senki ellen nem indulhat eljárás.