Egyiptomban lefogták a Muzulmán Testvériség tagjait

Vágólapra másolva!
Az ötven éve betiltott Muzulmán Testvériség nevű ellenzéki szervezet tucatnyi tagját vette őrizetbe Egyiptomban a rendőrség. Az akciót megelőzően az egyenruhások könnygázt vetettek be, mire az ellenzékiek kőzáporral válaszoltak.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették Egyiptomban a Muzulmán Testvériség tucatnyi tagját, miután összecsapás tört ki a biztonsági erők és az ellenzéki szervezet tagjai között a Nílus-delta egyik falujában a muzulmán böjti hónapot lezáró ünnepen - közölte a rendőrség és a szervezet. A rendőrök könnygázzal támadtak az imádkozókra.

Az esz-Szalhíja faluban lezajlott összecsapás azután kezdődött, hogy a Muzulmán Testvériség tagjai nem a számukra kijelölt helyet foglalták el az ünnepen, hanem csatlakoztak az imádkozókhoz - mondta el egy nevének elhallgatását kérő rendőrségi illetékes.

A biztonsági erők teherautókkal körülvették a teret, a rendőrök könnygázzal akarták feloszlatni a tömeget. A Muzulmán Testvériség tagjai kövekkel dobálták meg a rendvédelmi erőket.

A Muzulmán Testvériség honlapján olvasható információ szerint tizenöten megsérültek és harmincöt embert vettek őrizetbe.

Az 1954 óta betiltott Muzulmán Testvériség a legnagyobb egyiptomi ellenzéki szervezet.