Élőben, de telefonon jelentkezett be Fidel Castro kubai vezető Hugo Chavez venezuelai elnök televíziós showjában, amelyet azúttal Kubából, a Che Guevara-mauzóleumnak otthont adó Santa Clarából sugároztak. A műsorban egy felvételt is levetítettek Chavez és Castro előző napi találkozójáról.

Fidel Castro, betegségéből lábadozó kubai vezető telefonon jelentkezett be Hugo Chávez venezuelai elnöknek a szigetországból élőben sugárzott vasárnapi rádiós és televíziós műsorába. A kubaiak most először hallhatták az ország irányításától tavaly július végén visszavonult elnöküket élő adásban beszélni.

"Most a bal kezedet látom" - mondta a telefonban Castro, amikor a képernyőn látható venezuelai elnök felemelte a bal kezét, utalva arra, hogy ő maga is élőben követi figyelemmel a műsort. Chávez "Halló, elnök úr!" című műsorában, néhány perccel a kubai vezető bejelentkezése előtt a nézők 17 perces videofelvételt láthattak, amely a két politikus négyórás, szombati találkozóján készült.

A felvételen melegítőfelsőt viselő Castro egy karosszékben ülve méltatja Che Guevarát, Chávez pedig Castro tiszteletére énekel és "minden forradalmárok" atyjának nevezi a kubai vezetőt. A venezuelai elnök vasárnapi műsorát a Kuba középső részén fekvő Santa Clarából sugározták, ahol Che Guevara mauzóleuma is található.