A Dunába zuhant egy kisrepülőgép Ausztriában

Vágólapra másolva!
Drótkötélnek ütközött, majd felrobbant egy kisrepülőgép a Duna fölött szombaton Ausztriában. A légi balesetben négyen vesztették életüket, a roncsokat és a holttesteket még mindig keresik.
Vágólapra másolva!

Egy görgőkomp drótkötelének ütközött, majd a Dunába csapódott egy kisrepülőgép szombaton késő délután az ausztriai Spitz közelében. A Piper P 28 típusú, egymotoros gépen a pilóta, egy nő és két gyerek utazott. Az utasok után vasárnap reggel is nagy erőkkel folyt a kutatás, de eddig nem találták meg őket. Feltehetően mind a négyen szörnyethaltak a balesetben.

Szemtanúk szerint a szerencsétlenség szombaton öt óra tájban történt. Többen is arra lettek figyelmesek, hogy a gép túl alacsonyan száll a víz fölött. A pilóta valószínűleg a szemébe sütő nap miatt nem vette észre időben a folyó fölött kifeszített, a komp által használt, 485 méter hosszú kábelt, és hiába próbálta az utolsó pillanatban magasabbra húzni a Pipert, az ütközést már nem tudta elkerülni.

A gép felrobbant, majd darabokra szakadt, a roncsok pedig kétszáz méteres körzetben a Dunába csapódtak. A holttestek utáni kutatásban csónakokra erősített kotróláncokat is használnak, de eddig csak néhány repülődarabot találtak meg.

A negyvenhét éves, tapasztalt pilóta - Reinhold B. - Dobersbergben bérelte a sportgépet. Minden bizonnyal kirándulni vitte a nőt és a két gyereket, akik közül az egyik tíz, a másik tizenhárom éves volt.