Kommandósok támadtak Japánban egy női szektára

Vágólapra másolva!
Négyszáz kommandós ütött rajta egy japán szektán, amelynek tagjait azzal gyanúsítják, hogy megölték egyik társukat. A patakvizet áruló szekta főként nőkből áll.
Vágólapra másolva!

A távol-keleti szigetország középső részén, Komoro városban működő és főként nőkből álló Kigenkai szekta tagjai a vád szerint agyonverték egy társukat, egy 63 éves asszonyt, mert nem tartotta be a közösség szertartásait.

A rendőrség négyszáz kommandós bevetésével akciót indított ellenük a múlt hónapban. Ennek oka egy szekta-tag halála, a kórházban elhunyt asszony testén ugyanis számtalan sebet fedeztek fel.

A kommandósok őrizetbe vettek egy 17 éves nőt, akit az áldozat agyonverésével gyanúsítanak, később az elhunyt - szintén szektatag - négy hozzátartozóját is elfogták.

A hatóságok szerint a nőnek azért kellett meghalnia, mert nem tartotta be a szekta rítusait. A sintoizmus tanaira épülő 1970-ben alapított Kigenkai felekezet közel 400 tagot tart nyilván. A közösség üzleti vállalkozást is működtet: minden betegségre gyógyírt jelentő "tisztított" patakvizet árul.