Újszülött tetemeket találtak Franciaországban

Vágólapra másolva!
Öt újszülött műanyag zsákba bújtatott földi maradványait találták meg egy pincében Franciaország északi részén - közölték csütörtökön igazságügyi forrásból.
Vágólapra másolva!

A hatóságok az ügyben kihallgatnak egy párt; egy 35 éves nőt, aki beismerte, hogy ő hozta világra a csecsemőket 1999 és 2006 között, és a nő barátját. A férfi volt az, aki szerdán éjjel felfedezte a kicsiket, és riasztotta a rendőrséget. A csecsemők egyikét műanyag zacskóval a fején találták meg, ami arra utal, hogy születése után megfojtották.

Az elmúlt egy évben ez a harmadik, franciákat érintő hasonló eset. Augusztusban a rendőrség három csecsemőholttestet talált egy dobozban egy kelet-franciaországi családi házban.

A mostani és az augusztusi eset is egy tavalyi hasonló bűntényre emlékeztet, amelyben egy kétgyerekes francia anya, bizonyos Véronique Courjault a fagyasztóba rejtette két újszülött gyermeke holttestét, s beismerte egy harmadik csecsemő megölését is. A nő - akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetnek - azzal védekezett, hogy a gyerekek nem kívánt terhességből születtek.