Letartóztatták a világszerte körözött pedofilt

Vágólapra másolva!
Elfogták Thaiföldön azt a pedofíliával gyanúsított férfit, aki ellen korábban az egész világra kiterjedő nyomozást indított az Interpol. A kanadai férfit a bangkoki reptér kamerái buktatták le.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták pénteken azt a világszerte körözött, pedofíliával gyanúsított kanadai férfit, aki ellen eddig példátlan nemzetközi összefogással nyomozott az Interpol a világ összes országában. A 32 éves Christopher Paul Neil Thaiföld északi részén akadt horogra - jelentette be az ázsiai ország rendőrsége.

A férfi korábban tábori lelkészként és gyermekek lelki tanácsadójaként dolgozott a kanadai hadseregnél, az utóbbi öt évben pedig angoltanárként kelet-ázsiai országokban.

A pedifíliával vádolt férfit úgy sikerült kézre keríteni, hogy rendőrségi szakemberek rekonstruálták az arcát a világhálón fellelt - a feltételezés szerint Vietnamban és Kambodzsában készült - képekről, amelyeken fiatal fiúkkal való fajtalankodás közben látható. A férfit reptéri kamerák rögzítették, amikor a múlt héten Észak-Koreából Bangkokba érkezett, ezután indult meg a keresése Thaiföldön.

Az Interpolnak 186 tagországa van, korábban ezek mindegyikében próbáltak a férfi nyomára bukkanni. A szervezetnek 520 ezer fotós adatbázisa van gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélésekről. A BBC News szerint eddig 31 államban sikerült közel 600 áldozatot azonosítani és megmenteni.