Közel háromtucat halott a dél-afganisztáni harcokban

2007.10.20. 19:45

Az amerikai légierőt is bevetették Afganisztánban, miután több napos összecsapásba torkollott egy tálib rajtaütés az ország déli részén. Musza Kala város közelében a koalíciós erők közel háromtucat tálibot öltek meg a harcokban.

Az amerikaiak vezette koalíciós erők és az afgán kormánycsapatok majdnem háromtucat tálibot öltek meg szombaton Afganisztán déli részén, Musza Kala város közelében. A tálibok egyik erősségének számító településnél már második napja folynak a harcok. A szombati összecsapásokban az amerikaiak a légierőt is bevetették.

A tálibok pénteken támadtak rá a Helmand tartománybeli város mellett egy katonai járőrre, s ez az akció egy nagyszabású összecsapásba torkollott. Pénteken több mint tucatnyi tálib halt meg a harcokban - szögezték le a koalíciós erők közleményükben. Saját veszteségeikről nem közöltek adatokat

A tálibok idén februárban foglalták el Musza Kala városát, amit addig afgán törzsi elöljárók tanácsa igazgatott. A város az afganisztáni ópiumtermelő övezet egyik központja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK