Schwarzenegger üdvözölte 1956-ot

Vágólapra másolva!
A forradalom emlékét őrző Remember Hungary 1956 bizottság elnökének küldött üzenetben méltatta az 1956-os forradalmat Arnold Schwarzenegger. Kalifornia kormányzója személyesen nem tudott megjelenni a Los Angeles-i megemlékezésen, üzenetét felolvasták.
Vágólapra másolva!

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója üdvözletet küldött az 1956-os forradalom évfordulóján az amerikai, nyugati parti magyarság egyik kiemelkedő szellemi vezetőjének.

"Csodálatos dolog látni, hogy évtizedekkel később, a világ másik felén még mindig megemlékezünk azoknak a férfiaknak és nőknek a bátorságáról és áldozatáról, akik e küzdelemben a szabadságért felkeltek" - írta a kormányzó levelében Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznőnek, aki a forradalom emlékét őrző Remember Hungary 1956 bizottság elnöke.

Schwarzenegger köszönetet mondott azért, hogy Szörényi Éva meghívta őt a Los Angeles-i Mindszenty téren álló Szabadságharcos emlékműnél tartott vasárnapi megemlékezésre. A kormányzó elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott megjelenni, üzenetét felolvasták.

"Én is osztom az Ön csodálatát és nagyrabecsülését azok iránt, akik részt vettek Magyarország történelmi szabadságharcában" - írta a kormányzó. Schwarzenegger méltatta a magyar szabadságharcosok elkötelezettségét és áldozatvállalását. A gazdasági, politikai és szellemi szabadság elveiben való erős hitük és odaadásuk, valamint ezen értékekért való áldozatvállalásuk "az emberi szellem győzelmét jelentette az elnyomás és zsarnokság felett".

A kaliforniai kormányzó kifejezte: őszinte örömére szolgál, hogy csatlakozhat a magyar származású kaliforniai honfitársainak ezreihez a hősi felkelésről történő megemlékezésben és tiszteletadásban. A kormányzó külön köszönetet mondott azért, hogy Szörényi Éva "folyamatos és egyedülálló tevékenységet végez e fontos esemény emlékének a világtörténelemben való megőrzése érdekében".