Bin Laden állítólag hangfelvételen üzent

Vágólapra másolva!
Egységre szólította fel a muszlimokat egy Oszama bin Ladennek tulajdonított hangfelvétel, amit az al-Dzsazira arab hírtelevízió mutatott be. Az évek óta bujkáló terroristavezér a felvételen azt mondja, minden hívőnek egy zászló alá kell gyűlnie, és nem szabad, hogy megosztottak legyenek.
Vágólapra másolva!

Erőik egyesítésére és a megosztottság elkerülésére szólította fel az iraki lázadókat Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat bujkáló vezére egy új hangfelvételen, amelyet az al-Dzsazíra arab hírtelevízió tett közzé hétfőn.

"Az iszlám nemzet érdekei előbbre valóak egy-egy csoport érdekeinél" - mondja a felvételen beszélő férfi, akinek hangja hasonlít az al-Kaida vezérének korábbi felvételekről ismert hangjára. "A hit ereje a muszlimok közötti összetartásban van és nem egy törzs, a nacionalizmus vagy egy szervezet összetartásában..."

"Néhányan közületek nem teljesítik a kötelességüket, soraink egyesítését... - mondja bin Laden hangja. - Óvakodjatok a megosztottságtól. (...) A muszlim világ azt várja tőletek, hogy egyetlen zászló alá gyűljetek" - üzente a felvételen beszélő férfi.

A felvétel hitelességét nem lehetett azonnal megerősíteni. Az al-Dzsazíra nem közölte, hogyan jutott a felvételhez. Legutóbb szeptember 20-án tűnt fel az al-Kaida vezérének tulajdonított hangfelvétel, amelyen bin Laden a pakisztániakat szólította fel lázadásra Pervez Musarraf államfő ellen.