Pedofilokra vadásznak az EU rendőrei

2007.11.01. 11:00

Eddig huszonöt pedofíliával gyanúsított személyt állítottak elő a héten a francia rendőrök, de több másik EU-tagországban is hasonló intézkedésekre lehet számítani. Egy osztrák ügy felgöngyölítése során ugyanis a rendőrség átfogó nemzetközi akcióba kezdett a pedofília ellen.

Pedofília elleni nagyszabású rendőrségi akció zajlik az Európai Unió számos tagországában, amelynek keretében eddig csak Franciaországban huszonöt személyt állítottak elő - közölték európai rendőrségi források.

A tájékoztatás szerint a művelet még hétfőn indult, s csaknem két és fél ezer feltételezett pedofil ellen irányul. A Koala fedőnevű művelet során a rendőrök gyanúsítottakat állítanak elő, és tárgyi bizonyítékokat - köztük számítógépeket - foglalnak le.

Az akcióról további részleteket nem ismertettek, a források mindössze annyit közöltek, hogy a művelet egy tavaly Ausztráliában kezdődött ügy utolsó szakaszát jelenti. Azt egyelőre nem tudni, hogy az akcióban Magyarország is részt vesz-e, erről az Interpol ügyeletén az [origo]-nak későbbre ígértek tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK