23 halott egy leégett orosz nyugdíjasotthonban

Vágólapra másolva!
Legalább 23 ember halt meg, amikor kigyulladt és leégett egy idősek otthona Oroszországban. Az épület vasárnap délben kapott lángra, a tüzet hétfő reggelre tudták csak eloltani a későn riasztott tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Huszonhárom áldozatot emeltek ki a romok alól egy leégett idősek otthonában Oroszország tulai területén. Az épület lakóinak többségét - 293 embert, köztük az egészségügyi személyzet 17 tagját - még időben sikerült kimenekíteni. A vasárnap felcsapó lángokat hétfőn reggelre lokalizálták, a kimentett lakókat kórházakban helyezték el.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője szerint azért szedett ilyen sok áldozatot a tűz, mert későn hívták a tűzoltókat: mire kiérkeztek, már ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. A tűz az 1952-ben, nagyrészt fából épült ház padlásán tört ki vasárnap, a déli órákban, és gyorsan elterjedt. Az oltásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Az elmúlt hónapokban Oroszországban számos hasonló tűzeset történt. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint négy év alatt megháromszorozódott az egészségügyi és megelőző intézményekben tűzben életüket vesztettek száma. Tavaly 76 ember halt meg így. A tűz ügyében büntetőeljárást indítottak, a nyomozók egyelőre rövidzárlatra, illetve gondatlanságra gyanakodnak.