Öten megsebesültek, amikor vasárnap késő este tömegverekedés tört ki törökök és kurdok között Bécsben. Az incidensnek köze lehetett az iraki határvonalon zajló villongásokhoz.

A vasárnap esti csetepatéban mintegy 70-80 ember vett részt. Öten sebesültek meg, közülük kettőt megkéseltek, az ő állapotuk súlyos. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi váltotta ki pontosan az utcai összecsapást, de a Bécsben élő kurd és török közösség között napok óta pattanásig feszült a légkör amiatt, hogy a török hadsereg nagyszámú erőket vont össze az iraki határnak azon a részén, ahol meglehetősen aktív a kurd felkelők tevékenysége. Ausztriában 200 ezer főnyi török közösség él. A németországi és a franciaországi török kolónia után ez a harmadik legnépesebb Európában.

A törökök egyre nagyobb katonai erőt vontak össze a térségben és azzal fenyegetőznek, hogy szárazföldi hadműveleteket indítanak Észak-Irak kurdok lakta területein, hogy megfékezzék az ott - szerintük - szabadon tevékenykedő Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), amely a kurd függetlenségért harcol. Ankarára azonban nagy nemzetközi nyomás nehezedik, hogy egy esetleges katonai beavatkozással ne súlyosbítsa az iraki válságot.