Olaszország kitoloncolhatja a bűnöző EU-polgárokat

Vágólapra másolva!
Minden érintett ország illetékesei megerősítették, hogy készek együttműködni Olaszországgal az olasz hatóságok által közbiztonsági kockázatnak ítélt európai uniós bevándorlók kitoloncolásának folyamatában - adta hírül hétfőn az olasz belügyminisztérium. Az utóbbi időben számos EU-polgár, köztük egy magyar is az olasz rendőrség kezére került különféle bűncselekményekért, őket a hatóságok hamarosan hazájukba toloncolják ki.
Vágólapra másolva!

A minisztérium közbiztonsági osztályának közleménye szerint Antonio Manganelli, az olasz rendőrség első embere külön-külön megbeszéléseket folytatott az Interpol Marrákesben zajló közgyűlésének szüneteiben Bulgária, Magyarország és Románia, továbbá Szerbia és Moldova rendőri erőinek vezetőivel, hogy megerősítse a nemzetközi együttműködést bevándorlási ügyekben a kelet-európai és a balkáni térség országaival.

A kitoloncolás macska-egér játékot hozhat magával, mivel a schengeni övezet állampolgárai szabadon, minden ellenőrzés nélkül járhatnak át a határokon, így nem kizárható, hogy a kitoloncolt egyének hamarosan feltűnhetnek a megszokott környezetükben.

A nemzetközi rendőri szervezet hétfőn megnyílt 76. közgyűlése a terrorizmus elleni harc és a pedofília elleni küzdelem kérdéseivel foglalkozik elsősorban a Marokkó déli részén fekvő városban.