Európai terrorsejtre csaptak le Milánóból

Vágólapra másolva!
Húsz terroristatevékenységgel gyanúsított ember ellen adott ki körözést a milánói bíróság. Jelentések szerint a rendőrség külföldi állampolgárokat keres, akik öngyilkos bombamerényleteket akartak elkövetni Afganisztánban és Irakban. Olaszországban több házkutatást tartottak, Nagy-Britanniában és Franciaországban többeket letartóztattak a kiadott európai letartóztatási parancs alapján.
Vágólapra másolva!

A milánói bíróság letartóztatási parancsot adott ki 20 terroristatevékenységgel gyanúsított ember ellen. A külföldi állampolgárokat azzal gyanúsítják, hogy öngyilkos bombamerényleteket készítettek elő Afganisztánban és Irakban.

Állítólag terroristasejtet hoztak létre öngyilkos merénylők toborzására és a merénylők segítésére. A nyomozás során távirányítású robbanószerkezeteket és a gerillaháborúzás technikáját részletező útmutatókat találtak.

Egyelőre nem világos, hogy eddig hány embert tartóztattak le. Az olasz rendőrség Milánóban, Bergamóban és az Emilia-Romagna régióban tartott rajtaütéseket.

Nagy-Britanniában két férfit, Franciaországban többeket vettek őrizetbe az európai elfogatóparancs alapján. A gyanúsítottakat a terrorizmus mellett illegális bevándorlással és okirat-hamisítással is vádolják.