Feloldották Benazir Bhutto házi őrizetét

Vágólapra másolva!
Feloldották Benazir Bhutto egykori pakisztáni kormányfő pénteki házi őrizetét - közölte a pakisztáni belügyminisztérium egy tisztségviselője. A korlátozó intézkedést a péntekre Ravalpindibe tervezett nagy kormányellenes tüntetés előtt foganatosították a hatóságok, hogy a politikus ne vegyen részt a megmozduláson.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikus, aki a legalkalmasabb személy arra, hogy a tömegeket a rendkívüli állapotot bevezető Pervez Musarraf államfő elleni fellépésre sarkallja, a nap folyamán arra kérte az iszlámábádi házát körbezáró rendőröktől, hogy engedjék át a kordonon.

"A kormány megbénult" - kiáltotta támogatóinak a politikus asszony a szögesdrótkerítés mögül. Hozzátette, csak az lehetne számára elfogadható, ha Musarraf visszaállítaná az alkotmányos rendet, megválna egyenruhájától és hadsereg-főparancsnoki tisztétől, valamint jövő január 15-re meghirdetné a parlamenti választásokat.

Musarraf, aki 1999-ben vértelen puccsal ragadta magához a hatalmat, csütörtökön közölte, hogy a választásokat nem az eredetileg meghirdetett időpontban, hanem egy hónappal később tartják meg. Azt is mondta, hogy lemond főparancsnoki tisztéről, és polgári elnökként teszi le a hivatali esküt, ha a legfelsőbb bíróság újonnan kinevezett tagjai elutasítják a testülethez beérkezett, az újraválasztását vitató beadványokat.