Fenyegetőző videó miatt őrizetben egy finn diák

Vágólapra másolva!
Iskolai lövöldözéssel fenyegetőző videót tölött fel az internetre egy finn diák. A rendőrség őrizetbe vette a 16 éves fiút.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek Finnországban egy tizenhat éves fiút, aki iskolai mészárlással fenyegető videofelvételt tett föl az internetre. Szerdán egy másik finnországi gimnázium tanulója ugyanilyen fenyegetés után agyonlőtt nyolc ártatlan embert, majd magával is végzett. Az őrizetbe vett 16 éves fiú - a kelet-finnországi Maaninka iskolájának tanulója - azt mondta, ő csak viccből töltötte föl a felvételt. A rendőrség ennek ellenére lefoglalta számítógépét.

Szerdán a finn főváros, Helsinki vonzáskörzetéhez tartozó Tuusulában lőtte le hat diáktársát és két iskolai dolgozót a 18 éves Pekka-Eric Auvinen. A fiú előtte sorozatosan fenyegető videofelvételeket töltött fel az internetre. Az utolsót kevesebb mint egy órával a lövések eldördülése előtt.

Pénteken két másik finnországi iskola ellen is hasonló fenyegetések hangzottak el, így sok diák a szokottnál korábban mehetett haza. Vasárnap a templomokban szerte Finnországban megemlékeztek a szerdai vérengzés áldozatairól. A parányi tuusulai fakápolnában rendezett szertartást egyenesben közvetítette a finn közszolgálati televízió.