Tömegbe lőttek a Hamász fegyveresei

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hat ember meghalt, többen pedig megsebesültek, amikor a Hamász fegyveresei tüzet nyitottak annak a gyűlésnek a résztvevőire, amelyet a Fatah hívott össze, hogy megemlékezzenek a három éve elhunyt palesztin vezetőről, Jasszer Arafatról.
Vágólapra másolva!

A Hamász iszlamista palesztin mozgalomhoz hű erők tüzet nyitottak hétfőn a Gázai övezetben a rivális Fatah szervezet által rendezett több százezres tömeggyűlés résztvevőire. A BBC szerint legalább hat ember meghalt, legkevesebb tíz megsebesült.

A Hamász biztonsági emberei azzal magyarázták a lövéseket, hogy előtte a gyűlés résztvevői köveket kezdtek dobálni feléjük.

A gyűlést Jasszer Arafat néhai palesztin elnök halálának évfordulója alkalmából tartották. Ez volt a legnagyobb Fatah szervezte megmozdulás a Gázai övezetben azóta, hogy júniusban a Hamász vette át a terület irányítását.

A mozgalom azóta minden Fatah-rendezvényt betiltott Gázában, ezt azonban nem tehette meg egy olyan gyűléssel, amely névleg a három éve elhunyt vezetőnek, Arafatnak állít emléket.

Forrás: MTI

Az erőszak nem előzmény nélküli: a szekuláris Fatah és az iszlámista Hamász hívei az utóbbi egy évben több alkalommal is összecsaptak.