Sűrű füst borítja fél Londont

Vágólapra másolva!
Füst gomolyog London keleti része felett, ugyanis tűz ütött ki egy ipari létesítményben. A hatóságok szerint minden jel arra utal, hogy szokványos balesetről van szó.
Vágólapra másolva!

Nagyobb tűz ütött ki hétfőn London keleti felében. A rendőrség szerint egyszerű balesetről van szó, semmi egyébről. A rendőrség szóvivője közölte, hogy a tűz egy ipari ingatlanon ütött ki a főváros Stratford negyedében, 9 kilométerre London belvárosától.

"Nem kaptunk semmit, ami azt sugallná, hogy másról lenne szó, mint tűzről" - mondta. A brit médiában olyan találgatás jelent meg, hogy robbanás előzte meg a tűz kitörését, de a rendőrség szóvivője szerint ezt jelenleg semmi sem támasztja alá.

Forrás: MTI

Mivel egyébként tiszta az idő, a füstöt látni lehet London keleti része felett. Egy vasútvonalat lezártak a füst miatt. A légi közlekedésben azonban nem okozott fennakadást a tűz.

Tizenöt tűzoltóautóval negyven tűzoltó sietett a helyszínre, egy használaton kívüli buszgarázshoz, a 2012-es nyári olimpia építkezéseinek színhelyén. Senki sem sérült meg.

Forrás: ELTE

A füstfelhő már kora délután, helyi idő szerint egy órakor is látható volt az Aqua műhold alábbi felvételén. A brit főváros központjától keletre, északról délre húzódó gomolyag ekkor kb. tizenöt kilométer hosszú volt, forrását piros nyíl mutatja a képen (forrás: ELTE Geofizikai Tanszék Űrkutató Csoport, Timár Gábor - Kern Anikó). További műholdképek a tudomány rovatban.