Egyre több Rómában a prostituált fiú

Vágólapra másolva!
Egyre több 12-16 év közötti román fiú árulja magát férfiaknak a római utcákon. Az Arcigay nevű olasz melegszervezet adatai szerint az elmúlt három hónapban ezer tizenéves fiúprostituált dolgozott a római parkokban, utcákon és tereken. Tizenöt százalékuk kiskorú, és a legtöbben románok.
Vágólapra másolva!

A Rómában dolgozó homoszexuális fiúprostituáltak 200 eurót (50 ezer forint) keresnek éjszakánként, de "akár egy egész hétvégére vagy hétre hajlandóak elszegődni" - írta a La Repubblica című olasz napilap. A férfiprostituáltak száma egyre magasabb Rómában, az elmúlt három hónapban körülbelül ezren lehettek, és tizenöt százalékuk kiskorú volt.

Eddig jellemzően albán, kurd, tunéziai és marokkói fiatalok voltak a színtéren, az elmúlt hónapokban aztán elindult a "bukaresti hullám" - írta a La Repubblica. Havonta átlagosan hatvan román fiú érkezik, a lap szerint ők mélyszegény, éhező, fiatal - egyre fiatalabb - fiúk, akik bármi áron pénzhez akarnak jutni.

"Egyre több 12-16 év közötti kelet-európai fiú megy el szeretőnek gazdag olasz férfiakhoz, akik pár hónapra befogadják őket" - nyilatkozott Marco Scarpati, a gyermekprostitúció, gyermekpornográfia és gyerekkereskedelem ellen küzdő Ecpat Italia civil szervezet szóvivője.

A jelenség elsősorban Rómára jellemző. Az olasz fővárosban 30 szervezet harcol az utcai prostitúció felszámolásáért. "Már száznál is több fiatalt mentettünk ki a strichelésből és találtunk nekik munkát" - mondta Francesco Carchedi szociológus, az Ecpat munkatársa.