Egymásra lőttek a palesztinok a libanoni táborban

2007.11.16. 17:35

Egy Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű Fatah és egy radikális, Szíria-barát csoport fegyveresei csaptak össze egy libanoni menekülttáborban. Az egyik szervezet szerint nem politikai, hanem családok közti leszámolásról van szó.

Összetűzés tört ki pénteken két rivális palesztin csoport között a libanoni Burdzs Baradzsne menekülttáborban - közölte a biztonsági szolgálatok illetékese. A Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (FPLP-CG) fegyveresei közötti összetűzésnek nincs áldozata.

A népi front egyik Burdzs Baradzsne-i vezetője szerint két család közötti leszámolásról van szó, amelyet hamarosan megfékeznek. A libanoni hadsereg egyik illetékese elmondta, hogy lövöldözés hallatszott a táborból, a tűzpárbaj folytatódik, de további részleteket nem közölt. A népi front szóvivője, Anvár Radzsa Szíriából telefonon azt közölte, hogy a lövöldözés éjszaka tört ki a két csoport fegyveresei között, amikor a Fatah emberei megpróbálták elfoglalni az FPLP-CG irodáját.

Ahmed Dzsibríl, a Szíria-barát Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság vezetője egy nemrégiben Damaszkuszban adott televíziós interjúban nem zárta ki, hogy újabb erőszakos cselekmények történnek a libanoni palesztin menekülttáborokban a november 21-re kitűzött libanoni elnökválasztás előtt.

A libanoni hadsereg három hónapon át állt harcban a Fatah al-Iszlám iszlamista csoporttal az észak-libanoni Nahr al-Bared menekülttáborban. A hadsereg szeptember 2-án foglalta el a tábort. A harcokban több mint négyszázan haltak meg, köztük 168 libanoni katona.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK