Iskolai vérengzést hiúsított meg a kölni rendőrség

Vágólapra másolva!
A német rendőrség egy iskolai mészárlást hiúsított meg egy kölni gimnáziumban, ahol egy 17 és egy 18 éves diák kedden, a múlt évben elkövetett emsdetteni iskolai mészárlás évfordulóján rendezett volna vérfürdőt. A fiatalabb diák öngyilkosságot követett el.
Vágólapra másolva!

A rendőrség őrizetbe vette az életben maradt merényletre készülő diákot, aki beismerte, hogy diáktársai megsebesítésére és meggyilkolására készültek társával. A mészárlás célja egy Köln Weiden részében lévő gimnázium lett volna. A kiváltó okot a rendőrségnek nem árulta el a 18 éves őrizetben lévő diák.

A fiatalember iskolai problémákkal küszködött, diáktársai által bántalmazottnak, meg nem értettnek tekinti magát. Társa nem tűnt fel semmilyen viszonylatban, sem a kiválóak, sem a leszakadóak között nem tartották nyilván.

A jövő keddre tervezett mészárlást a múlt év ugyanezen napján elkövetett emsdetteni iskolai gyilkosságok évfordulójára tervezték. Akkor egy 18 éves ámokfutó 11 diákot és 17 rendőrt sebesített meg, majd főbe lőtte magát.

A két diák terveiről társaik az interneten lettek figyelmesek, és ezt jelentették is az iskolai vezetésnek. Az igazgatóság és a rendőrség az iskolában számon kérték a fiatalabbik diákon a tervezett tettet, majd hazaengedték. Távozása után, szemtanúk szerint a 17 éves fiú villamos elé ugrott, minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal.

Rövid nyomozás után a rendőrség ráakadt a 18 éves lehetséges ámokfutóra, aki lakásán több ölésre alkalmas eszközt találtak. Előkerült a megölendő személyek névsora is.

A 18 éves őrizetbe vételéről hétfőn döntenek, iskolájában aznap elmarad az oktatás.