Ingyen húslevessel hergelik a szegény francia muszlimokat

Vágólapra másolva!
Jótékonysági rendezvénynek álcázott provokációnak tartják egyes francia radikális szervezetek  akcióit, akik sertéshúsból készült levest osztogatnak ingyen. A rászorulók között sok a muszlim, akik hite tiltja a sertés fogyasztását. Marseille-ben be is tiltották az ingyen sertéshúslevest.
Vágólapra másolva!

Párizs és Strasbourg után Marseille-ben is betiltották a disznóhúsból készült levesek ingyenkonyhákon osztogatását. A dél-francia nagyváros elöljárói a muzulmán kisebbségre való tekintettel döntöttek így.

A kikötőváros prefektusa diszkriminatívnak és a közrendet veszélyeztetőnek nevezte a Szolidaritás Marseille-jel nevű szervezet szombatra tervezett jótékonysági sertéshúsleves-osztó rendezvényét. A muszlimok tisztátalan állatnak tekintik a sertést, húsát nem fogyasztják.

"A szolidaritás leple alatt jobboldali radikális csoportok akarnak feszültséget kelteni a lakosság különböző csoportjai között" - állítja a népek közötti barátságért és a rasszizmus ellen küzdő egyesület (MRAP), amely a tilalom bevezetését indítványozta. A hatóságoknak már Párizsban és Strasbourgban is volt hasonló ügyük. Egy alkalommal sem engedélyezték a radikális szervezetek provokatív jótékonysági akcióját.