Inkább hallgat a Perugiában megölt lány lakótársa

Vágólapra másolva!
Visszavonta korábbi vallomásait a Perugiában meggyilkolt Meredith Kercher lakótársa, a lány most azt állítja, hogy már semmire nem emlékszik a gyilkosság éjszakájáról. A DNS-minták alapján képbe került egy újabb gyanúsított, aki szintén járt a meggyilkolt lány lakásában. Az olasz rendőrség már november eleje óta nyomoz a meggyilkolt 21 éves brit egyetemista, Meredith Kercher ügyében.
Vágólapra másolva!

A Perugiában történt gyilkosság első számú gyanúsítottja a megölt lány lakótársa, a 20 éves amerikai Amanda Knox és annak 23 éves olasz barátja, Raffaele Sollecito. Ők mindketten tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

Az amerikai lány vallomását kétszer is módosította. Pénteken már azt mondta a rendőrségnek, hogy nem emlékszik semmire. A két gyanúsított mellett egy harmadik személy DNS-mintáit is megtalálták a lakásban. A német rendőrség Koblenzhez közel tartóztatta le a 21 éves elefántcsontparti származású Rudy Hermann Guedét. A férfi ügyvédje szerint védence nem tagadja, hogy járt a lány lakásán, azt sem, hogy szexuális kapcsolatban voltak, szerinte ugyanakkor az, hogy DNS-mintáit felfedezték a lakásban, nem jelenti azt, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

A hatóságok átvizsgálták Kercher lakását, és az áldozat hálószobájában megtalálták Sollecito véres lábnyomát, a párnán és a fürdőszobában Guede ujjlenyomatait és DNS-mintáit. Az orvos szakértő azt is megerősítette, hogy az elefántcsontparti fiatalember valóban intim kapcsolatban volt a meggyilkolt lánnyal, ezt erősíti, hogy a lány kezében megtalálták a fiatalember hajszálait és bőrdarabjait.

Előkerült a gyilkos fegyver is: az olasz férfi lakásán lefoglalt 18 centiméteres konyhakés pengéjén Kercher, a markolaton Knox DNS-mintáit találták, sőt az is kiderült, hogy a mintákat megpróbálták fehérítővel eltüntetni. A lakással szemközti parkolóház biztonsági kamerájának felvétele alapján Knox és Guede is a lakásban tartózkodott a gyilkosság idején. A bizonyítékok egyre inkább az amerikai Knox és olasz barátja ellen szólnak, Guede szerepe még tisztázatlan. A gyanú szerint társai azért végeztek Kercherrel, mert a lány nem akart belemenni Knox és olasz barátja szexuális játékaiba - írja a Times.

Az olasz rendőrség még november 2-án Perugiában - albérletének hálószobájában - találta holtan a brit egyetemista lányt. A 21 éves Meredith Kercher a leedsi egyetem hallgatója volt, és Erasmus-ösztöndíjjal tanult a középolasz városban. A halottkém szerint az elkövető - aki elvágta az áldozat nyakát - nem sértette meg a nyaki ütőeret, a lány halálát a nagy vérveszteség okozta.