Másik gyereket is el akartak rabolni Madeleine szobájából

Vágólapra másolva!
Már tavaly is el akartak rabolni egy kisgyereket ugyanabból a portugáliai szállodai szobából, ahonnan tavasszal a négyéves skót kislány, Madeleine McCann eltűnt. Akkor azonban - vasárnapi londoni sajtóbeszámolók szerint - az időben érkező bébiszitter elriasztotta a gyerekrablót.
Vágólapra másolva!

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap azt írta: ugyanabból a szállodai szobából, ahol McCannék is laktak, már fél évvel Madeleine eltűnése előtt megpróbáltak elrabolni egy alvó kisgyereket. Erről egy brit gyermekfelvigyázó beszélt annak a spanyol magánnyomozói irodának, amely Madeleine szüleinek megbízásából kutat az eltűnt kislány után.

A bébiszitter az iroda egyik forrása szerint elmondta: néhány pillanatra kiszaladt az apartmanból ennivalóért, és amikor visszatért, éppen egy férfi mászott be az ablakon. Az ismeretlen elmenekült, amint ő benyitott a lakásba. A gyermekfelvigyázó a tavaly év végén történt incidensről annak idején beszámolt a helyi rendőrségnek, és a lap szerint Madeleine eltűnése óta a brit rendőrök is kihallgatták, beszámolóját pedig átadták a portugál nyomozóknak.

Madeleine-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben szülei a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség az ősz elején az orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

McCannék meggyőződése, hogy Madeleine-t a nemzetközi - valószínűleg a marokkói - gyermekszexipar megrendelésére rabolták el, és a tettes előzőleg napokig figyelhette a családot.

A portugál nyomozók azonban változatlanul gyanúsítottként tartják nyilván a szülőket. Nem hivatalos értesülésük szerint alapfeltételezésük az, hogy az orvos mama a nyugodt vacsora érdekében a gyermeknek altatót adott be, de ezt véletlenül túladagolhatta, és Madeleine meghalt, a holttesttől pedig a házaspár később valahol megszabadult. A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte.

A BBC televízió Panorama című riportmagazinja épp a héten mutatott be egy összeállítást a Madeleine-ügyről. A filmben egyebek mellett elhangzott: a portugál detektívek felajánlották Kate McCannek, hogy tegyen beismerő vallomást, és akkor két év börtönnel megúszhatja, az édesanya azonban ezt felháborodottan visszautasította.