Nincs túlélője a török légiszerencsétlenségnek

Vágólapra másolva!
Lezuhant 56 utassal a fedélzetén egy repülőgép Törökországban. A légitársaság közlése szerint senki nem élte túl a zuhanást. A gépen nem voltak magyar utasok.
Vágólapra másolva!

Az Isztambulból az Antalyától mintegy 150 kilométerre fekvő Ispartába tartó gép röviddel leszállás után tűnt el a radarok képernyőjéről. Később az AtlasJetair magán légitársaság vezetője, Tuncay Doganer közölte, hogy az 56 embert szállító repülőgép lezuhant Törökország középső részén és senki nem élte túl a szerencsétlenséget.

A haberler.com török internetes hírportál közzétette az utaslistán szereplő neveket. A névsorban nincs magyar hangzású név, feltehetően nincs magyar áldozata a szerencsétlenségnek - mondta el Papp Katalin helyettes konzul péntek reggel.

A gép roncsait Ispartától nem messze, hegyes vidéken találták meg péntek reggel - jelentette Dogan hírügynökség. Tuncay Doganer azt közölte a CNN Turk televízióval, hogy a gépen 49 utas és hét főnyi legénység tartózkodott. A haberler.com török újság szerint több olyan utas is volt a gépen, akik egy egyetemi konferenciára tartottak.

A légitársaság vezetője közölte, a zuhanás oka egyelőre nem ismert. Kizártnak tartja azonban, hogy az időjárás játszhatott közre, ugyanis nem volt erős szél és a látási viszonyok is jók voltak - számolt a be BBC News. Az Atlasjet fapados légitársaság, amely két török cég - az Etstur és az Oger Tours - érdekeltségébe tartozik.