Túszokat ejtettek Hillary Clinton kampányirodájában

Vágólapra másolva!
A rendőrség helyi idő szerint péntek este őrizetbe vette a Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns választási irodájábban túszokat ejtő férfit. A férfi azt állította, hogy robbanóanyag van a testére erősítve, és Hillary Clintonnal szeretett volna beszélni.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség azt az eddig ismeretlen férfit, aki több órán át túszokat tartott fogva Hillary Clinton választási irodájában. Az akcióban senki sem sérült meg.

A túszejtő politikusnővel szeretett volna beszélni, legalább is azt kiabálta, amikor a választási irodába rohant. Az elnökjelölt azonban nem volt a helyszínen az incidens időpontjában. Szemtanúk és rendőrök előzőleg azt közölték, hogy a férfi legkevesebb négy embert ejtett túszul, kettejüket később elengedte.

A férfi helyi idő szerint kora délután hatolt be az irodába, ráparancsolt az ott lévőkre, hogy feküdjenek le a padlóra, majd egy nőt kisbabájával elengedett - közölte Michael Hambrook rendőr őrnagy.

A férfi szemtanúk szerint azt mondta, hogy a testére robbanóanyag van erősítve. Tettének indokát egyelőre nem tudni. A rendőrség körülvette az épületet, tűzszerészeket irányítottak a helyszínre és a kiürítették a környéket.

Hírügynökségi értesülés szerint a túszejtő egy idős férfi, akit városszerte labilis idegállapotúnak ismernek.

A városban kiürítették Barack Obama szenátor és John Edwards demokrata párti elnökjelöltek irodáit is.