Újabb szex-ügybe keveredett Craig szenátor

Vágólapra másolva!
Ismét kínos magyarázkodásra kényszerült Larry Craig amerikai szenátor, akit a nyáron egy reptéri vécében rajtakaptak, amint ajánlatot tett egy férfinak. Most előállt öt férfi, akik azt állítják, szexuális kapcsolatban álltak vele a nyolcvanas években. A szenátor tagad.
Vágólapra másolva!

Öt férfi azt állította az Idaho Statesman nevű lapnak, hogy a nyolcvanas években szexuális kapcsolatban álltak Larry Craiggel, aki jelenleg az államot képviseli republikánus szenátorként a szövetségi törvényhozásban. A férfiak közül négyen abba is beleegyeztek, hogy a nevüket nyilvánosságra hozza a helyi média - közölte a CNN.

A 62 éves Craig irodája az Idaho Statesman vasárnap megjelent cikkére reagálva nyilatkozatot adott ki, amelyben az új vádakat megalapozatlannak és hamisnak nevezte. "Nem engedem, hogy nevemet mindenféle rosszindulatú pletykával hozzák összefüggésbe" - mondta Craig.

A szenátort még június 11-én a minneapolisi repülőtér mellékhelyiségében tartóztatták le szeméremsértő viselkedés miatt. Akkor egy civil ruhás rendőrnek tett szexuális ajánlatot.

A 62 éves politikus augusztus 1-jén bűnösnek vallotta magát helytelen viselkedés vádjában, amiért 500 dolláros (86 ezer forint értékű) bírságot és 10 nap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Később már tagadta, hogy elkövette volna a terhére rótt cselekedetet. Bár először még arra is ígéretet tett, hogy lemond szenátusi tagságáról, meggondolta magát.