Őrizetben az öt év után előkerült brit börtönőr

Vágólapra másolva!
Letartóztatta a brit rendőrség azt a férfit, aki öt éve eltűnt, de a hétvégén előkerült azzal, hogy nem emlékszik semmire. A letratóztatással szinte egy időben az egyik brit lap egy fotót is közzétett, amelyen a férfi és felesége látható tavaly, Panamában.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták azt a férfit, aki eltűnése után öt évvel jelentkezett a brit rendőrségen. John Darwint 2002-ben halottnak nyilvánították miután nem tért vissza tengeri kajakozásából, csak csónakját mosták partra a hullámok. Az 57 éves férfi azonban a hétvégén besétált egy londoni rendőrörsre, ahol közölte, nem emlékszik arra, hol volt öt éven keresztül.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy John Darwin eltűnésének ügyében folytatott vizsgálattal összefüggésben vettek őrizetbe egy 57 éves férfit.

A brit The Daily Mirror eközben közzétett egy fotót, amelyen állítólag Darwin látható feleségével tavaly, Panamában. A fényképet egy olyan cég - a Move to Panama - honlapján találták, amely panamai beköltözésekben segédkezik. A cég vezetője megerősítette, hogy a képen látható pár keresztneve valóban Anne és John - csakúgy mint a megkerült férfié és feleségéé -, ám azt mondta, vezetéknevük más volt, állampolgárságukat pedig nem árulta el.

A feleség - aki hat hete eladta angliai házát és a közép-amerikai országba költözött - azt állítja, jóhiszeműen vette fel a férje után járó biztosítási pénzt, amit lehet, hogy most vissza kell fizetnie. A nő szerint nem lesz könnyű, de meg tudja oldani. Mint közölte, hamarosan hazautazik, hogy találkozhasson férjével.